Izbornik Zatvoriti

Naši kupci

Za nas ne postoji “mali kupac”. Postoje samo veliki… i malo veći. Evo nekih radova za naše velike… i malo veće kupce. Naravno, ponosni smo na svaki proizvod, svaka naša daščica je deo prirode koga smo podelili.

Restoran PRIME, Hotel Crowne Plaza

Najveći hotel u Beogradu… za nas je to bio veliki kompliment, ali i ogromna obaveza… da ispunimo očekivanja šefa kuhinje, ali i celokupnog menadžmenta hotela. Rezultat je nadišao sva očekivanja… i njihova, ali i naša. Kreirali smo jedinstvenu liniju proizvoda, od prvorazredne orahovine, a u milimetar prilagodjene njihovim potrebama, beskrajno funkcionalne i sa pažnjom oko svakog detalja. Veoma lepa linija proizvoda, nama veliki podsticaj za daljnji rad i značajna referansa koju smo stekli trudom i radom.

podloga
Daska-CP

Kabinet 23 Lazarevac

Still Nameštaj Vršac

Restoran Cross Beograd

Mediji o nama

Drvena galanterija iz Malošišta osvojila evropske kupce i izbirljive Japance

Danski dizajn, evropski kvalitet, a proizvodi iz Malošišta. Tako započinjemo priču o uspešnom mladom preduzetniku, Saši Stojanoviću iz Malošišta, čiji su proizvodi od drveta osvojili evropske kupce. Ručno izradjeni prozvodi, od najkvalitetnijeg domaćeg drveta, našli su se u rafovima najprestižnijih evropskih radnji poput Danske, Nemačke, Francuske, Italije, pa čak i dalekog Japana, Novog Zelanda, SAD-a, Kanade, a u poslednje vreme i Singapura i Hong Konga.

Kako kaže njegova porodična firma posluje sa velikim stranim distribuiterima poput firmi Scanwood, Steel function, Neon living. Uz pomoć njihove velike distributivne mreže umetnička dela od drveta iz Malošišta našla su se na rafovima prodavnica širom sveta. Preko 60 odsto proizvodnje plasira preko danske firme Scanwood, ali je morao da ispuni i visoke standarde u pogledu kvaliteta i bezbednosti proizvoda. Većina proizvoda je od orahovog i trešnjinog drveta, a posebna ekskluziva je kuvani bagrem koji ima prelepu i neponovljivu teksturu. Pre izrade drvo se kuva i time se štiti i vrši dezinfekcija, ali tim procesom svako drvo dobija svoju prirodnu boju i šare su izraženije. Tako trešnja ovim procesom postaje crvena, orah dobija razne nijanse braon boje, maslina dobija zlatnu boju.

“Proizvode na kraju premazujemo prehrambenim uljem ili pčelinjim voskom. Evropski kupci su zahtevni. Za svaku zemlju imamo posebnu paletu proizvoda. Ali najeksluzivnije su daske za sečenje od kuvanog bagrema zbog posebne prirodne šare drveta. Zanimljivo je da što su šare bagrema vidljivije, to je drvo tvrdje, tako da prilikom rada u kuhinji, odnosno sečenja na toj dasci nema oštećenja” – kaže vlasnik WOOD HOLZ-a.

Kako su kuhinjski proizvodi od čistog drveta i sto posto ekološki, jer ne koriste boje i lakove, za strane kupce cena ovakvog kvalitetnog proizvoda ne predstavlja problem. Na kraju dodaje da u postupku proizvodnje se trudi da maksimalno sačuva prirodnu lepotu drveta i razigranost šara.

“Koristim najmoderniju tehnologiju i trudim se da svi naši proizvodi budu što zanimljiviji kupcima, kako u pogledu dizajna tako i u pogledu bezbednosti i kvaliteta” – završava razgovor mladi vlasnik preduzeća iz Malošišta.

IZVOR: Radio Koprijan Doljevac Posted in: Društvo Vesti 28.05.2018.